xMobil miniHekaton - ustvarjaj in inoviraj z nami

KAJ? 
Vabimo vas k udeležbi na kratkem uvodnem hekatonu, kjer se bomo skupaj soočili s prvimi izzivi razvoja prototipa xMobila. Ti bodo podrobno opredeljeni na samem dogodku, povezani pa bodo s platformo prikolice kot take, njeno modularno zgradbo, vgrajenimi sistemi, ter raziskovalno in dogodkovno (zabavno) rabo prototipa.
Projekt xMobil bo v prvem letu delovanja razvil delujoč prototip raziskovalnega umetniškega modula na sončno energijo v obliki avtomobilske prikolice, ki krepi ustvarjalnost in inovacije na oddaljenih lokacijah. Modularno opremljena avtomobilska prikolica bo nudila vzdržljivo, a dostopno opremo za AV produkcijo in predvajanje (DJ, VJ, video, + VR / AR), zasnovana je tudi kot podpora raziskavam v projektih na osi umetnost-znanost-tehnologija, vključno z naravoslovnimi raziskavami, terensko sociologijo in vizualno antropologijo. Projekt stremi k razvoju socialnih in tehnoloških inovacij, ki premagujejo omejen dostop na oddaljenih, podeželskih in naravnih lokacijah, ki nimajo oskrbe z električno energijo in dostopa do tovrstne opreme.
KDO? 
Sodelovanje je namenjeno mladim in manj mladim (od 16 let naprej), ki jih zanimajo načrtovanje, spajkanje, oblikovanje, varjenje, programiranje, animacija, video & avdio produkcija in bi radi ob petkih hekali v ustvarjalni ekipi. Po hekatonu bodo izbrani udeleženci povabljeni k sodelovanju v jedrni projektni tim, ki se bo vse do junija 2022 srečeval tedensko. Širša skupina bo ostala odprta za vse interesente in talente, inovatorje in ustvarjalce!
KAKO? 
Prijave s kratko predstavitvijo (lahko življenjepis - bionote) in/ali portfeljem del/izdelkov/projektov (kot povezava ali manjša priponka) ter osebnimi podatki pošljite na ekscenter@ekscenter.si do 19.10.
xMobil je izbrani pilot Interreg ekosistema DIVA ter projekt Evropske prestolnice Kulture Go!2025,pri izvedbi sodelujejo: Xcenter (MONG); Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici, Jung d.o.o.; Zavod Projekt Atol; pridružila se nam bodo še druga podjetja.
Delavnica
Datum in ura
22. oktober
15:00

Dogodek je zaključen.