Delavnica Kons: Kakšne oblike je zvok?

Delavnica hekanja VGA kabla za otroke 10+
Kako bi lahko pogledali v zvok? Kakšne oblike bi odkrili, če bi zvok spremenili v podobo?
Če bi radi izvedeli, kako lahko vidimo zvok, vabljeni, da se nam pridružite na delavnici izdelovanja "sinestetičnega" kabla. Ta nam bo omogočil sinestetično izkušnjo oziroma soobčutje zvoka in slike. Z izdelanim kablom bomo povezali poljubne proizvajalce zvoka (računalnik, telefon, mp3 predvajalnik… ) in ekran. Kabel deluje tako, da signale, ki običajno nosijo informacijo barvnosti in svetlosti pikslov, zamenjamo z zvočnimi signali.

S hkratnim opazovanjem nastalih podob in poslušanjem zvoka bomo lahko opazovali lastnosti zvoka, ki bi jih samo s poslušanjem težko opazili. Ob tem bomo spoznali še delovanje diod, osnove spajkanja, kako delujeta VGA in avdio kabel in še kaj!
Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS, predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo.
Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na povezavi:
https://forms.gle/iyYoPD8mQ1bU1cnC9
Delavnica bo potekala v skladu s takrat veljavnimi zdravstvenimi pogoji. V kolikor dogodka ne bi bilo mogoče izvesti v živo, delavnica odpade.
Delavnica
Datum in ura
20. oktober
17:00 - 20:00

Dogodek je zaključen.