Di(y)storzor / Delavnica Kons x Noč raziskovalcev

Petek 24.09.2021 | 10:00 napredna | 15:00 osnovna | Starost: 13 - 99
Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na POVEZAVI https://forms.gle/Dzpc65ZLo2GvdYMy7
Na delavnici DIYstortion, bomo izdelali audio efekt - distorzor, ki s preoblikovanjem/popačenjem vhodnega avdiosignala izhodnemu dodaja višje harmonske komponente. Originalni zvok tako obogati, ga obarva in naredi bolj grobega - hreščečega. Izmed številnih različic bomo na delavnici izdelali distorzor z diodami za mehko in/ali grobo striženje. Napravo poleg vhodno-izhodnih konektorjev krasi gumb za kontroliranje jakosti distorzije in gumb za upravljanje nizkoprepustnega filtra, dodanega na izhodu. Udeleženci in udeleženke bodo po koncu delavnice imeli možnost preizkusiti napravo v kombinaciji različnih zvočil in efektov. Delavnica je organizirana kot del projekta Kons – platforme za sodobno raziskovalno umetnost in dogodka Noč raziskovalcev.
Obstajata dve težavnosti stopnji - dopoldan napredna, popoldan osnovna, ki je primerna za tiste brez predznanja. PRIJAVI SE TU https://forms.gle/Dzpc65ZLo2GvdYMy7
Delavnica bo potekala v skladu s takrat veljavnimi zdravstvenimi pogoji. V kolikor dogodka ne bi bilo mogoče izvesti v živo, delavnica odpade.
Datum in ura
24. september
15:00 - 18:00

Dogodek je zaključen.