Delavnica Kons: Senzorji, lučke in zvočni signali


Ste se kdaj spraševali kako delujejo senzorji? Recimo tisti, ki nam v avtu sporočajo kdaj se približujemo nekemu predmetu? Vas zanima kako so lahko še uporabni in kako jih nastavimo, da nam sporočajo kar želimo in na kakšen način? V delavnici bodo mladi intermedijski navdušenci spoznali osnove senzorjev in njihove povezave z mikrokontrolerji. Na praktičnih primerih bodo preizkusili kako in katere podatke senzorji pošiljajo, da je njihovo delovanje čim bolj uporabno v vsakodnevnem življenju. 

Delavnica je namenjena vsem, ki si želijo na zabaven način spoznati z delovanjem senzorjev. Za udeležbo na delavnici ni potrebno znanje spajkanja, prav tako ne potrebujemo orodja, saj bomo elemente vstavljali v prototipno ploščico in se tako spoznali tudi z načinom kako izumitelji pripravljajo prototipe med načrtovanjem svojih novih odkritij.

 

Prijave zbiramo na povezavi.
Število mest je omejeno.

____


konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je odprta in razvijajoča se struktura, ki si prizadeva vzpostaviti povezave med skupnostmi, institucijami znanja, raziskovalnimi središči in gospodarstvom na sistemski ravni, pri čemer so vse strani zainteresirane za soustvarjanje trajnostne, varnejše in bolj etične prihodnosti v dinamičnem, nenehno spreminjajočem se svetu.

Projekt konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Delavnica
Datum in ura
11. maj
17:00 - 19:00