Delavnica Kons: Miha Godec : Aqua sono forensic /// Vaja 2: Sonifikacija delcev, raztopljenih v vodi

Na tej delavnici bomo ustvarili TDS merilnik (merilec trdote vode), vendar prevodnosti ne bomo merili z merilnikom električne prevodnosti (EC meter), ampak bomo povezali zvočnike in vodni električni upor bo nadzoroval višino tona. Tako bomo z pomočjo zvoka poskušali razumeti kaj pomeni čista voda in kako z znanstvenimi merilniki merimo raztopljene snovi v vodi. Naredili bomo tudi zanimiv eksperiment kjer bomo opazovali spreminjanje zvoka v različnih vzorcih z različnimi zdravili, raztopljenimi v vodi. Miha Godec je razvil zvočno napravo TDS, ki je sposobna sonificirati raztopljene materiale v vodi in podobne naprave uporablja v svojih umetniških projektih.


O MENTORJU:
Miha Godec (1988) je leta 2014 diplomiral na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici, svojo profesionalno pot pa je začel kot fotograf. Med študijem je izpopolnjeval svoje znanje na portugalski šoli ESAD (College of Art and Design). Poleg fotografskega in umetniškega udejstvovanja je tudi predavatelj na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici in VIST - Fakulteta za aplikativne vede , kjer poučuje fotografijo, prav tako pa samostojno izvaja izobraževalne znanstvene in umetniške delavnice ter predava o virtualni resničnosti. Godec v svoji ustvarjalni praksi, ki se giblje na presečišču znanosti, umetnosti in novih tehnologij, posveča veliko pozornosti razvoju novih interdisciplinarnih projektov, v okviru katerih eksperimentira s pridobivanjem in čiščenjem vode, raziskuje posledice antropogenega vpliva na vodne ekosisteme ter sonifikacijske lastnosti vode.


Delavnica aqua_forensic at the Adriatic Garden je del programa Adriatic Garden | aqua_forensic 2.0, ki poteka v okviru festivala Ars Electronica 2020: In Kepler’s Gardens. Metodološki okvir aqua_forensic 2.0 sta razvila Gjino Šutić in Robertina Šebjanič. Umetnik in raziskovalec Miha Godec je razvil svojo različico vodnih forenzičnih struktur ter zgradil napravo, ki vodne vzorce zvoči na osnovi njihove čistosti.


Produkcija delavnice: Zavod Projekt Atol. Delavnica je bila razvita v okviru projekta konS. konS:: Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Prijave zbiramo na povezavi.
Število mest je omejeno.

Delavnica
Datum in ura
25. maj
16:30 - 19:30