Delavnica konS: Zvočni[K]rožnik

Delavnica za otroke od 9 do 14 let

 

Zvočniki nas spremljajo na vsakem koraku: v trgovinah, avtomobilih, na koncertih… še s sabo jih nosimo, ker se skrivajo v telefonih. Pa veš kako delujejo in kako jih lahko izdelaš sam?

Na delavnici bomo spoznali, kako delujejo zvočniki in kaj zvok sploh je. Naučili se bomo izdelati preprost zvočnik iz papirnatih krožnikov, magneta in bakrene žice. Poleg tega bomo naredili tudi ojačevalec in v tem procesu raziskovali elektrotehniko, spoznavali komponente in se urili v spajkanju..

 

Mentor delavnice: Jakob Grčman

 

PRIJAVA NA DELAVNICO

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava. Prijavite se s klikom na rumen gumb, kjer vnesete svoje podatke.

Ob prijavi sporočite svoje ime, priimek, e-poštni naslov in starost.

Delavnica je brezplačna.

 

-------

 

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS, predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo.

Projekt konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Delavnica
Datum in ura
30. november
17:00 - 20:00

Dogodek je zaključen.