Delavnica konS: Zvočni sprehod

Otroke od 7. do 13. leta starosti vabimo, da se nam pridružijo na delavnici Zvočni sprehod.

 

Delavnica Zvočni sprehod otroke spodbuja, da prisluhnejo zvoku okolice, med tem ko se potepajo po ulicah, parku ali naravi. Namen delavnice je zbuditi zanimanje za zvočno krajino okolice in za poslušanje zvokov, ki nas vsakodnevno obkrožajo.

 

Na delavnici bodo udeleženci seznanjeni s pomenom zvočnih sprehodov in s praktično uporabnostjo eholokacije, kot jo uporabljajo nekatere živali in ljudje. Otroci, opremljeni z binauralnimi mikrofoni in slušalkami, bodo odšli na sprehod. Med sprehodom bodo v parih in trojicah skupaj z mentorjema izvedli več različnih nalog, usmerjenih v senzibilizacijo poslušanja okolice. Raziskovali bodo možnosti različnih pozicij mikrofonov in opazovali razlike v slišanem. Mentorja in otroci bodo izvedli kratke improvizirane koncerte v različnih akustičnih prostorih.

 

Oprema: vremenu primerna obleka in obutev.

Mentorja delavnice: Andrej Fon in Vid Drašler

 

PRIJAVA NA DELAVNICO

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava. Prijavite se s klikom na rumen gumb, kjer vnesete svoje podatke.

Ob prijavi sporočite svoje ime, priimek, e-poštni naslov in starost.

Delavnica je brezplačna.

 

-------

 

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS, predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo.

Projekt konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Delavnica
Datum in ura
7. december
17:00 - 20:00

Dogodek je zaključen.