Dialogi_čez + Humanistika Hengaut

23.2. se bo čez dan v in pred Xcentrom odvil že "tradicionalni" HUMANISTIKA HENGAUT, kjer se kolektiv FH UNG skupaj s študenti, dijaki in mimoidočimi v centru Nove Gorice na igriv način posveča humanistični misli: spodbujajo ustvarjalni kritični diskurz in zabavno povezujejo različne humanistične discipline kot so jezikoslovje, literatura, zgodovina, umetnost in filozofija…

Ob 19h pa vas zvečer vabimo na prvi dogodek v seriji Dialogi_čez, prav tako v organizaciji Fakultete za humanistiko Univerze v Novi Gorici. Dialogi_čez soočijo po dva strokovnjaka_inji različnih disciplin na določeno temo. Moderirani pogovor presega razkorak med teorijo in prakso, ruši stereotipe in prevprašuje samoumevnosti ter prinaša novo razumevanje kompleksnih vprašanj sodobnosti.

Tokrat se bosta o konceptih in praksah meja v naponu med Japonsko in ZDA pogovarjala  dr. Boštjan Bertalanič, profesor mednarodnih odnosov na japonski univerzi Josai, ter priznani zgodovinar in publicist prof. dr. Matjaž Klemenčič z Univerze v Ljubljani, moderirala bo prof. dr. Marina Lukšič Hacin (ZRC SAZU, UNG).

Dogodek
Datum in ura
23. februar
10:00 - 20:00