Festival biodiverzitete Diversimili

V Xcentru se bo odvijal Festival biodiverzitete Diversimili v soogranizaciji Raziskovalne postaje ZRC SAZU Nova Gorica in kulturnega združenja Kaleidoscienza. V sklopu festivala se bodo zjutraj v Xcentru izvajale delavnice na temo etnologije raziskovanja vpliva narave na urbani način življenja v Novi Gorici in laboratorijskega raziskovanja posebnosti fotosinteze

 

Od 15:00 do 17:00 pa bo na sporedu drugi del festivala, ki bo namenjen javnosti. Vabilo organizatorja: 

"Vabljeni na urbani sprehod po zelenih površinah mesta Nova Gorica, kjer bomo spregovorili o biodiverziteti, vplivu človeka na oblikovanje urbanih zelenih površin, pomenu rastlinja in drevesnih vrst za sonaravni urbani razvoj. Spraševali se bomo, kako so naravne danosti, ki bogatijo Novo Gorico vplivale na življenje v mestu, kako ohranjati biodiverzitetne značilnosti ter hkrati javnost ozaveščati o novih zelenih pristopih."

Raziskovalni sprehod po zelenih površinah mesta Nova Gorica se bo izvedel v sodelovanju Raziskovalne postaje ZRC SAZU Nova Gorica in dr. Blaža Kosovela.

 

 

Namen festivala je skupaj z mladimi spregovoriti o biodiverziteti v mestu Nova Gorica, vplivu človeka na oblikovanje urbanih zelenih površin, spoznavanju rastlinja in drevesnih vrst. Spraševali se bomo, kako so naravne danosti, ki bogatijo Novo Gorico vplivale na življenje v mestu, kako ohranjati biodiverzitetne značilnosti ter hkrati javnost ozaveščati o novih zelenih pristopih.

Festival
Datum in ura
26. maj
09:00