Pita Projekt: ZIN delavnica (NaMestoKnjige 2023)

Vabljene_i na delavnico izdelovanja zinov, ki se bo zgodila v petek 2. 6. 2023. Vodili jo bosta umetnici Nina Goropečnik in Rea Vogrinčič.


Delavnica bo potekala v Xcentru - krilo Rusjan (prostorih bivše trgovine Alpina), kjer bo na ogled postavljena zbirka del nastalih v okviru Pita Projekta. Delavnici se lahko pridružite kadarkoli med 12.00 in 18.00 uro.
Pita Projekt (https://linktr.ee/pita_project) je platforma, ki sta jo ustanovili umetnici Nina Goropečnik in Rea Vogrinčič, namenjena razstavljanju in raziskovanju lastne prakse in sistema, preko katere se oblikuje premislek o razmerju med umetniškim delom, delovnim prostorom in razstavnim kontekstom. Umetnici zanimajo podporni mehanizmi, strukture in sistemi, ki so potrebni za predstavitev umetniškega dela.
Zin je ročno izdelana samozaložniška knjižica, ki jo lahko izdelamo sami. Posebnost tovrstnega medija je v tem, da zanj ne potrebujemo posebnih veščin, opreme ali materiala. Običajno izide v nekaj deset ali sto primerkih z nizkimi produkcijskimi stroški.


Na delavnici se bomo vsebinsko dotaknili arhiviranja, dokumentiranja in ustvarjanja zbirk. Ustvarjene zbirke in izdelke bomo povezali v skupinski zin, vsak_a udeleženec_ka pa bo na koncu prejel_a svoj izvod.
Istočasno pa bo v bližini tudi stojnica neodvisnih založb v okviru projekta 1. poglavje, 3. odstavek.
Delavnica poteka v sodelovanju med festivalom Mesto knjige, kulturnim stičiščem Carinarnica in vozliščem kreativnih praks XCenter.

 


foto Nada Žgank / Galerija Alaktraz

Več o programu letošnjega mikrofestivala NaMestoKnjige in drugih gostih si lahko pogledate na mestoknjige.si

Program Mesta knjige sofinancirata Mestna občina Nova Gorica in Javna agencija za knjigo RS.

Delavnica
Datum in ura
2. junij
12:00 - 18:00