Koncert PoletjeX

Poletje je pred vrati in v Xcentru želimo vanj stopiti v stilu. Pridruži se nam 17. junija, da počitnice pozdravimo, kot je treba.


Ker ni poletja brez lenarjenja ob morju, za ta večer velja dresscode: vsi na plažo. Ob 20:00 se v prostorih Xcentra (Delpinova ulica 20) začne brezplačen photoshoot za vse. Kdor si želi osvojiti tudi kakšno nagrado, se lahko na lokaciji prijavi na tekmovanje Najboljši plaža outfit, Žirija X pa bo izbrala pet nagrajencev. Da ne pade energija, vsakemu pripada tudi kos pice – pohitite, da se ne ohladi!
Ob 21:30 oder na Rusjanovem trgu zavzame skupina Marko Čadež Mačkić Band, ki je med drugim nastopila že s Siddharto, Vladom Kreslinom in Rock Partyzani. Žur bo! Boš tudi ti?

Zastonj pica, zastonj photoshoot in zastonj glasba v živo – kej češ bujšga?
Se vidimo!

 

--

 

Marko Čadež Mačkić je mlad umetnik in multiinštrumentalist iz Nove Gorice, posebej aktiven na področju glasbe in literature. Svojo glasbeno pot je začel kot klasični pianist, se nato sam naučil igrati kitaro ter se zdaj posvetil tudi bas kitari. Petje ga spremlja že vse življenje (tako z očetom Vladimirjem Čadežem kot dedkom Danilom Čadežem) in doda povsem svojo melodičnost njegovi glasbi. Kot frontman in basist v lastnem bendu zdaj stopa na glasbene odre ter ima za sabo že več nastopov v Novi Gorici, na Radiu Robin, koncert kot predskupina Siddharte in Vlada Kreslina, studijsko posnet single She ter številne lokalne in tuje sledilce. Edinstven stil, s katerim se ponašajo njegove kompozicije, izvira iz njegove fascinacije nad svetovno liriko, kar se kaže v globokih, a spevnih besedilih, obarvanih s širokim spektrom glasbenih navdihov. Dediščino družine Čadež bogati in širi s pomočjo mlade, a izkušene zasedbe:

• Maj Špacapan, Jure Ipavec (kitare)
• Miha Spačal (klaviature)
• Jaka Podgornik (bobni)

Koncert
Datum in ura
17. junij
20:00