Festival Pixxelpoint: Predstavitev multimedijskega festivala Pochen – pobrateno mesto Chemnitz,

Beseda pochen ima v nemščini več pomenov. Lahko gre za pokanje, na primer ko človek ritmično udarja ob neko površino. Neomajno vztrajamo pri svojih idealih. Če pomislimo na nekaj, kar nas navdihuje, nam razbija srce. Kadar smo zaskrbljeni, imamo utripajoč glavobol. V rudnikih pogorja Erzgebirge pa so rudarji desetletja drobili rudo.

 

Poleg vsega tega je Pochen tudi ime festivala za multimedijsko umetnost in njeno kulturno posredovanje v Chemnitzu. To je prostor za kritično in sodelovalno ukvarjanje s pretresi, ki vplivajo na našo družbo. Pochen je poslušanje, čutenje, gledanje in sodelovanje.

 

Kim Brian Dudek je od septembra 2021 sodelavec podjetja Spinnerei e.V. Po tem, ko se je preselil iz Halleja v Chemnitz, da bi bil tam, kjer se stvari dogajajo, je najprej delal v združenju za medijsko umetnost Werkleitz Gesellschaft e.V. (2019–2021). Po študiju političnih ved, filozofije in geografije si je nabral veliko izkušenj na vseh področjih kulturnega dela, vključno s kuratorstvom, produkcijo in razvojem prizorišč, zdaj pa se ukvarja s Pochenom, kjer po dveh intenzivnih letih skupaj z Benjaminom Grunerjem vodi projekt.

 

VIR: http://www.pixxelpoint.org/umetniki.html#kim 

 

----

 

Več o festivalu Pixxelpoint in celoten program najdete na: http://www.pixxelpoint.org/index_si.html 

Predavanje
Datum in ura
17. november
15:30