Festival Pixxelpoint: Pixxel glasbenik

Delavnica elektronske glasbe za otroke 12+

Vodi: Andrej Kobal

 

Na delavnici bodo udeleženci spoznali najrazličnejše oblike elektronske glasbe z uporabo računalnika, sintetizatorjev, mešalne mize, DJ mikserja, MIDI kontrolerjev ... Otroci bodo glasbo izvajali tudi na napravah, ki so njim blizu, kot so pametni telefoni in tablica. Vse naprave bodo dobili na delavnici.

Spoznali bodo najrazličnejše aplikacije za ustvarjanje elektronske glasbe in na zabaven način posledično tudi kar nekaj glasbene teorije. Seznanili se bodo še z različnimi tehnikami ustvarjanja elektronske glasbe, kot so sampling (vzorčenje zvoka), sinteza zvoka, transformacija in efektiranje zvoka ter številne druge. Udeleženci bodo med seboj sodelovali in bodo, s pomočjo različnih inštrumentov, vključeni v sam proces ustvarjanja elektronske glasbe.

 

Andrej Kobal je slovenski skladatelj in oblikovalec zvoka. Leta 2010 je pridobil naziv producenta elektronske glasbe na mednarodnem inštitutu SAE. Leta 2013 je uspešno zaključil masterclass elektronske glasbe pri profesorju Robertu Girolinu na inštitutu Vivaldi iz Tržiča v Italiji. Andrej Kobal deluje na številnih področjih glasbenega ustvarjanja, med njimi so avtorske kompozicije, oblikovanje zvoka in kompozicije za filmsko glasbo ter gledališče, oblikovanje zvočnih instalacij ter oblikovanje po meri narejenih elektronskih virtualnih instrumentov. Za zvočno oblikovanje uporablja glasbeno programsko okolje Max MSP, s katerim izdeluje lastne virtualne inštrumente, ter tako oblikuje unikatne zvočne stvaritve. V programskem okolju Max MSP je tudi ustvaril virtualni inštrument za granularno sintezo zvoka GranuRise, ki mu je prinesel velik mednarodni odziv. Njegovo delo je bilo predstavljeno kot koncert, predavanje ali zvočna instalacija na številnih pomembnih koncertih, festivalih in institucijah tako doma kot v tujini.

 

VIR: http://www.pixxelpoint.org/umetniki.html#kobal

 

--  

 

Več o festivalu Pixxelpoint in celoten program najdete na: http://www.pixxelpoint.org/index_si.html

Delavnica
Datum in ura
18. november
16:00 - 18:00