Festival Pixxelpoint: Svetlobna delavnica Kapsule

Svetlobna gverila (svetlobna delavnica za študente). Odprtje razstave izdelkov, ki so nastali v sklopu delavnice bo v Xcentru v četrtek 23.11. ob 19:00

 

Vodi: Matej Bizovičar

 

V svetlobni delavnici Kapsule se bo raziskovala kreativna moč svetlobe. Vsak udeleženec bo ustvaril svojo edinstveno svetlobno škatlo – kapsulo, ki bo navdih črpala iz nenavadnih in morda nezemeljskih oblik življenja. Ta tema se posredno povezuje z idejo postavitve jaslic, vendar jo bodo obravnavali skozi edinstven svet svetlobe. Na delavnici bodo uporabljali posebne UV barve in UV luči, da bodo kapsule obiskovalcev še bolj fascinantne in skrivnostne. Delavnice bodo potekale tri dni, vsak dan pa se bo ustvarjalnosti posvetilo vsaj osem ur. Mentorji se bodo prilagajali tudi urniku udeležencev, da bo delavnica potekala v najboljšem možnem tempu. Svetlobna delavnica bo izjemno ustvarjalno potovanje, na katerem bodo s svetlobo odkrivali nove dimenzije ustvarjanja. Kapsule bodo prava umetniška dela, ki bodo osvetlila domišljijo in navdihovala s svojimi stvaritvami. Obiskovalcem se bo tako svetloba odkrila na povsem nov način.

 

Matej Bizovičar je v letih od 1991 do 1995 obiskoval ljubljansko Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, smer slikarstvo, pri profesorju Gustavu Gnamušu. Od leta 1993 deluje kot vsestranski ustvarjalec v Avtonomnem kulturnem centru Metelkova mesto v Ljubljani. Ukvarja se s slikarstvom, kiparstvom in prostorskimi postavitvami. V zadnjih letih se uveljavlja tudi kot avtor številnih svetlobnih instalacij v javnih prostorih.

VIR: http://www.pixxelpoint.org/umetniki.html#matej

 

--

 

Več o festivalu Pixxelpoint in celoten program najdete na: http://www.pixxelpoint.org/index_si.html

Delavnica
Datum in ura
20. november
10:00 - 18:00