MyGO!biont

Laboratorij za prihodnost hrane

Xcenter 21. 11. 2023 – 15. 1. 2024

 

Laboratorij za prihodnost hrane v Xcentru bo v novembru, decembru in januarju gostil sklop delavnic, osredotočenih na gojenje gob, njihovo uporabo v kulinariki in medicini ter alternativne uporabe micelija.

 

  1. srečanje (torek, 21. 11. 2023, 17:00); spoznavanje potencialov uporabe gliv in micelija v kontekstu kulinarike in medicine, kot tudi biokompozitnem materialu.

 

  1. srečanje (sobota, 2. 12. 2023, 17:00, 12:00 – 19:00); dnevni in večerni sprehod v gozdu s Katarino Grabnar Apostolides in nabiranje gliv ter spoznavanje sevanje gozdnih organizmov pod UV svetlobo.

 

  1. srečanje (torek, 5. 12. 2023, 17:00); poglobljeno spoznavanje tehnik gojenja gob na pasteriziranih substratih in drevesnih hlodih.

 

  1. srečanje (torek, 12. 12. 2023, 17:00); priprava tinktur pod vodstvom Primoža Turnška in priprava gobje alternative tempehu

 

  1. srečanje (torek, 19. 12. 2023, 17:00); kulinarična delavnica priprave jedi z gobami in spoznavanje postopkov konzerviranja gob

 

  1. srečanje (torek, 9. 1. 2023, 17:00); primerjanje rezultatov gojenja gob in okrogla miza z mentorji delavnice in gosti

 

Dogajanja bomo popestrili z gosti iz sveta umetnosti, znanosti in tehnologije, ki bodo predstavili navdihujoče in inovativne projekte, vezane na razumevanje teh kompleksih in vseprisotnih organizmov.

 

Delavnica je brezplačna za vse udeležence. Primerna starost udeležencev 14 – 99 let. Prijava na delavnico je obvezna: simon.gmajner@kapelica.org

Prednost pri udeležbi imajo tisti, ki se prijavijo na celoten sklop.

 

Organizacija: Zavod Kersnikova, GOBJNAK, Xcenter Nova Gorica

Projekt sofinancira javni Zavod GO! 2025 – Evropska prestolnica kulture, Nova Gorica

Delavnice
Datum in ura
21. november
17:00